Березняківська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 липня Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2020 15:23
Кількість переглядів: 396

  Фото без опису 

  Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотичними речовинами. Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 10-12 мільярдів доларів. Торгівля людьми – це особливо тяжкий злочин, який карається позбавленням волі на строк від 3 до 15 років згідно статті 149 Кримінального кодексу України. З метою привернення уваги населення громади інформуємо та надаємо короткі роз’яснення, щодо видів даного злочину: трудової експлуатації, жебрацтва, сексуальної експлуатації, примусового сурогатного материнства, вилучення органів, примусового шлюбу, усиновлення з метою наживи, використання людей у збройних конфліктах, злочинній діяльності тощо. Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» кожен постраждалий має право на безкоштовне медичне обстеження і лікування, допомогу у відновленні документів, отримання психологічної, соціальної, правової та іншої допомоги, сприяння у професійній підготовці та працевлаштуванні, а також одноразову матеріальну допомогу. Якщо особа, яка перебуває за межами держави чи в Україні була позбавлена паспорта чи інших документів, її залякували, вчиняли фізичне або сексуальне насильство, контролювали, обмежували свободу пересування та спілкування, примушували працювати без оплати праці, не дозволяли повертатися додому, це свідчить про факт торгівлі людьми. Поради, які будуть корисними перед поїздкою за кордон:

• Нікому не довіряйте Ваш паспорт. Документи, що засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас.

• Якщо Ви збираєтесь працювати чи навчатись за кордоном, Вам необхідно підписати контракт. Контракт повинен бути написаний зрозумілою Вам мовою, а також містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, робота у святкові дні, медичне страхування), місце та час Вашої майбутньої праці чи навчання.

• Залиште вдома детальну інформацію про своє майбутнє перебування за кордоном із адресою та контактними телефонами, а також копію свого паспорта та контракту.

• Дізнайтесь номери телефонів українських посольств та консульських представництв за кордоном та візьміть їх з собою. Якщо Ви опинились у скрутній ситуації або Вам хтось загрожує, звертайтесь до представників своєї країни, які допоможуть Вам. Якщо у країні Вашого перебування немає посольства України – телефонуйте у посольство України в сусідній державі.

• У зарубіжних країнах активно працюють неурядові організації та служби, котрі надають допомогу особам, які опинились у скрутному становищі. Звертайтесь до них у разі необхідності. • Термін перебування на території іноземної держави вказаний у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливить Ваш наступний виїзд за кордон. Дотримуйтесь правил візового режиму!

• Пам’ятайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном.

• Куди, в які організації можна звернутися у разі небезпеки: загрозі власному життю, свободі? Перш за все зателефонувати до посольства України або консульського представництва. Якщо у країні перебування немає посольства України – телефонувати у посольство України в сусідній державі.

• Також можна звернутися до неурядових організацій та служб, які надають допомогу жінкам, що потрапили в біду.

Їх послуги, наприклад, тимчасовий притулок, допомога в поверненні додому, юридична підтримка та соціальний супровід.

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (працює на базі Представництва міжнародної організації з міграції в Україні). 0 800 505 501 дзвінки в межах України безкоштовні 527 безкоштовно для абонентів МТС, Київстар, life:) Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 386 (короткий номер з мобільного)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь